את השאלה הזו קיבלתי מאחד מחברי הקהילה ולפני שאני אתן עליה תשובה, אני ארחיב אותה קצת.
הרבה מאתנו יודעים שהם מומחים בתחום העיסוק שלהם ואפילו יש להם "קבלות" של לקוחות עבר מרוצים ולמרות זאת, משהו כנראה לא עובד והם לא מקבלים את ההכרה המגיעה להם. למה זה בעצם קורה?
כמו בכל תחום ובכל נושא, לשיטתי, זה שייך למערכת היחסים שלנו עם עצמנו.
העניין הוא, שלחלק גדול ממערכת היחסים שאנחנו מנהלים עם עצמנו, אנחנו לא מודעים ולכן, לא ברור לנו מה לא בסדר.
אני אסביר את העיקרון, בלי להתייחס באופן ספציפי למי שכתב, כי זו עבודה מעמיקה שצריך לעשות כדי להבין ולא משהו שאני יכולה לשלוף.
יש המון דברים שיכולים לא לעבוד במערכת היחסים שלנו עם עצמנו. דוגמאות:
הערכה עצמית נמוכה - אני באמת מאמינ/ה שאני כזאת טוב/ה במה שאני עושה. אני מחכה לפידבקים מבחוץ וכשאני לא מקבל/ת אותה, קשה לי להציג את עצמי כטוב/ה, למה אני טוב/ה, למה כדאי לבחור בי וכד'.
ערך עצמי נמוך - תחושה שלא באמת מגיע לי לחיות את החלום שלי.
ספק בעצמי - אני לא באמת מאמינ/ה שאני יכול/ה להשיג את מה שאני רוצה.
תפישה של קורבנות - אמונה שמה שקורה לנו בא מבחוץ ולא השתקפות של הנוף הפנימי שלנו. מכיוון שאנחנו המקור לחוויות שבחוץ, כאשר אנחנו תופשים את עצמנו כקורבן, זה כמו לבוא בטענות למראה על איך שהבבואה שלנו משתקפת דרכה.
קושי לקבל - "כלי קטן" מדי שלא יכול להכיל את השפע שהעולם מציע. (כמובן זה קשור לערך עצמי, הערכה עצמית וביטחון עצמי). תחושה שלקבל מעיד על חולשה. אמונה שעדיף תמיד להיות בין הנותנים ולא בין המקבלים.
ביטחון עצמי נמוך - קושי בהצגה עצמית ובהצגת הערך השירותי והמקצועי שיש לך לתת.
פחד - ממה יחשבו עלי, להתאכזב, להצליח (קשור לכלי שהוא לא מספיק גדול), לאכזב, לבקש כסף, "לעמוד על הבמה" - להיות בחזית, לכתוב, לשתף, לעשות סרטונים וכד'... כל מה שבעצם חושף אותנו ואת הערך שלנו לעולם.
מיקוד שליטה חיצוני - התמקדות במה שקורה בחוץ במקום ביכולות, באמונות, במחשבות ובפעולות שלנו.(הלקוחות הם... המצב הוא... השוק הוא... אנשים לא מבינים... וכד'... אגב, אם האנשים לא מבינים, של מי האחריות להסביר)???
אמונה שאצלי זה אחרת - שמה שעובד אצל אחרים, לא יעבוד אצלי, כי אצלי זה אחרת...
חוסר בהירות - לגבי מי אנחנו, מה אנחנו עושים, מה אנחנו מציעים ללקוח, או לכל אדם בסביבתנו וכד'.
מעשים של חבלה עצמית - כל מיני דברים שאנחנו עושים ומונעים מאיתנו להצליח, מתוך הרגל, מתוך הערכה עצמית נמוכה, מתוך פחד, מתוך רצון להישאר באזור הנוחות, אגו וכד'.
דוגמאות:
לא להחזיר טלפון למתעניינים
לא לפרסם
לא לדבר על מה שאנחנו עושים
הימנעות מלהכיר אנשים חדשים
לא לבקש פידבק מלקוחות
לא לקחת אחריות מלאה על החיים שלנו
לבקש פחות ממה שאנחנו רוצים או חושבים שמגיע לנו
חוסר מיקוד
ועוד...
השתקפויות - כאשר אנשים לא אוהבים אותנו, או כמו שהוגדר בשאלה לא נותנים בו אמון, ברור לי שמדובר במישהו שלא אוהב את עצמו ושאין לו אמון בעצמו וביכולות שלו. במפגש הזום שאני עושה בתהליך "שומרים על תדר גבוה", אני מסבירה על נושא ההשתקפויות ואנחנו נותנים דוגמאות ומנתחים אותן. זה לא משנה מהו הנושא שעולה, תמיד אנחנו רואים איך הוא משקף חלק בתוכנו, לכן אין מצב שאנשים לא אוהבים אותנו ו/או לא סומכים עלינו, כשאנחנו אוהבים את עצמנו וסומכים על עצמנו.
זה לא אומר שכל האנשים בעולם חייבים לאהוב אותנו, אך זה אומר, שאנשים שלא אוהבים אותנו, לא יהיו בסביבה שלנו. הם מראש לא יהיו לקוחות פוטנציאלים, חברים, או אפילו חברים של חברים.
אם אנחנו מוקפים בסביבה שלא מכבדת אותנו, זו נורת אזהרה לדרך בה אנחנו מתייחסים לעצמנו.
ככל שאנחנו שואלים את עצמנו שאלות ועושים חקירה פנימית, כך אנחנו מכירים את עצמנו יותר.
אם משהו לא עובד בחיים שלנו, זו הזדמנות לקחת את התחום שלא עובד ולשאול את עצמנו שאלות על עצמנו בהקשר לנושא הזה.